top of page

Håravfall

LLLT( Low Level Laser Therapy)

Håravfall er en kjedelig afære som rammer de fleste menn i løpet av livet. Også mange kvinner kan oppleve dette problemet. Det blir glissent på toppen, håret blir tynnere og i mange tilfeller forsvinner det helt. Men tenk om noe kunne bremse eller til og med reversere denne uheldige trenden? Med LLLT Low level Laser Therapy kommer redningen for svært mange!

Behandlingen er smertefri og uten ubehag. LLLT er en laser som har en biologisk stimulerende effekt på vev. Nylig har det blitt dokumentert i flere vitenskapelige publikasjoner at laser stimulerer til økt hårvekst. Ca. 90% opplever positivt resultat ved behandling mot arvelig håravfall. Laseren fungerer ved at den stimulerer hårroten, øker cellenes energinivå og øker blodsirkulasjonen til hårsekkene. Hårlaseren er spesielt utviklet for å stoppe og forhindre håravfall. Laseren er testet og godkjent av amerikanske FDA, som tilsvarer Legemiddelverket her i landet..

Når hårsekkene åpnes ved hjelp av Low level Laser Therapy, kan tykkere, fyldigere og til og med nytt, hår vokse fram. Behandling med hårlaser virker på både menn og kvinner. Best effekt oppnås i tidlige stadier av håravfall. Effekten av behandlingen blir at håravfallet minsker, og at man ofte slutter helt å miste hårstrå. Videre stimuleres pigmenteringen, slik at håret gjenvinner sin farge, og de tynne hårstråene stimuleres til å bli tykkere. Totalt sett vil hårkvaliteten bedre seg.

Behandlingen kombineres ofte med PRP-Dracula for hodebunnen samt spesial produkter som selges av våres leger for optimal effekt. Du vil bli nøye fulgt opp av legen gjennom behandlingen.

Mesoterapi hårvekst

 

Håravfall er en kjedelig afære som rammer mange menn og kvinner i løpet av livet. Det blir glissent på toppen, håret blir tynnere og i mange tilfeller forsvinner det helt. Men tenk om noe kunne bremse eller reversere denne uheldige trenden? 

Hårtap, genetisk alopecia og håravfall kan behandles. Vi tilbyr mesoterapi som inneholder næring og injiseres inn i hodebunnen. Ingrediensene forebygger hårtap og vil resultere til simulering, noe som vil frembringe hårvekst. Behandlingen kombineres med tilpassede produkter og Low Level Laser Therapy for optimal effekt, les gjerne om denne behandlingen på vår hjemmeside. 

PRP mot hårtap

PRP (plateberiket plasma) er en medisinsk behandling som bruker kroppens naturlige plasma for å stimulere hårvekst.

Ved hjelp av en blodprøve skiller vi ut konsentrert plasma som inneholder vekstfaktorer som fremkaller hårvekst. Plasmaet blir deretter injisert i hodebunnen for å effektivt fremkalle hårvekst.

PRP mot hårtap blir utført av vår dyktige lege med lang erfaring med behandlinger mot hårtap. Behandlingen er anerkjent, trygg og er en effektiv metode mot hårtap.

 

Før behandlingen
Møt opp på klinikken med nyvasket hodebunn uten noe bruk av produkter som for eksempel hårgele. Legen vil legen ta deg med på behandlingsrommet, forklare nærmere om hvordan behandlingen fungerer, og ta en blodprøve for å gjøre klart plasmaet. Behandlingen utføres kun på “frisk” hud og unngås dersom den er solbrent, skadet eller om den er under behandling av medikamenter som kan gjøre huden ekstra ømfintlig.


Etter behandlingen

Ettersom hodebunnen fornyer seg vil den kan den bli rød, irritert og flasse de kommende dagene. Dette er en naturlig prosess og vi anbefaler ingen sterke hårprodukter eller kremer som ikke er kompatibel med behandlingen. Hodebunnen blir svært mottakelig for serum og produkter du påfører den. Vi anbefaler å bruke hårprodukter som fremskynder hårvekst i samråd med vår lege.

 

Hårtransplantasjon uten kirurgi

Hårtransplantasjon med ny teknologi er en presis og effektiv behandling. Årsaken er Dr.Ugraft FUE (Follicular Unit Extraction) Hårtransplantsystemet der ingen kirurgi kreves. Ved å benytte hårsekker fra hodet, skjegget eller brystet og implantere dette på hodet og øyebryn- vil ny hårvekst stimuleres. Klinikk Vital gjennomfører kun den nye metoden for å minimere komplikasjoner og for å maksimere ønsket resultat. FUE metoden er enkel, sikker og har vist meget gode resultater i nyere tid. Sammenlignet med den eldre metoden, Strip-metoden, der hudstriper ble anvendt for å stimulere vekst på det ønskede området, resulterte dette i store arr og sting.

Konsultasjon

Hårtap stammer fra genetiske årsaker eller sykdommer. Dette kommer vi til å kartlegge grundig før en eventuell behandling. Det første steget er derfor en konsultasjon. Vi er innforstått med at hårtransplantasjon er en stor avgjørelse og investering (prisen vil avhenge av området lande på mellom 20.000kr – 70.000kr). Vi har derfor en dyktig lege som har solid kompetanse sammen med et helsepersonell som vil hjelpe til med prosedyren. Trygghet er vår prioritet, så vi vil ta hensyn til dine behov og tilpasse det som er riktig for deg.

 

Lege med høy kompetanse

Vår lege har spesialisert seg innen hårtransplantasjon og opptrer jevnlig på kurs og konferanser for å være oppdatert. Vi kan tilby faglig ekspertise, høy kvalitet og ikke minst trygghet. Vi har kun leger som utfører hårtransplantasjon da de vil ha kompetansen til å foreta en grundig medisinsk vurdering og behandling.

Før hårtransplantasjon

 • Grundig konsultasjon og medisinsk historie vil bli kartlagt av vår lege

 • Smertestillende og blodfortynnende medisiner skal ikke inntas 5 dager før inngrepet

 • Alkohol skal ikke konsumeres 3 dager før inngrepet

 • Parfyme, hårgele, hårfarge og produkter som inneholder farge og parfyme må unngås før inngrepet

 

Etter hårtransplantasjon

 • Unngå vann på det behandlede området (f.eks. bading og dusjing) de første 3 dagene

 • Etter cirka 4 dager kommer du til en kontrolltime på klinikken der bandasjen fjernes

 • Hodet kan nå vaskes med lunket vann sammen med en spesialsjampo

 • 2 uker etter behandlingen vil hudskorpene formes

 • Pasienten må sove på en høy pute de første 3 nettene

 • Det kan forekomme hevelse på det behandlede området

 • Unngå alkohol den første uken

 • Unngå svømming, solarium, bleking, farging, hard børstning de 4 første ukene

 • Unngå barbering på det behandlede området, det er først etter 4 uker saks kan benyttes

Forventet resultat

Først og fremst vil det transplanterte håret felle innen 2-4 uker, deretter vil transplantatet produsere nye hårsekker innen 12-14 uker. Det endelige resultatet vil i gjennomsnitt ta 12-15 måneder, der det transplanterte håret vokser ut i løpet av 12-15 måneder, avhengig av metabolismen.

 

Garanti?

Dersom ikke 80-90% av håret vokser ut tilbyr vi en kostnadsfri oppfølgningstime der vi utfører ny hårtransplantasjon.

bottom of page