top of page

Fraksjonert CO2 laser

Generell om behandlingen

Fraksjonert CO2 laser behandler både hudens ytterste hudlag og underhuden hvilket resulterer i at hudens kollagenproduksjon og elastisitet øker. Laserbehandling er et godt alternativ for deg som ønsker å redusere rynker i ansiktet betraktelig, fjerne pigmentflekker og solskader, grove porer mm. I tillegg forbedrer behandlingen andre hudtilstander som eventuelle arr etter kviser eller annet.


Friskere og jevenere hudfarge, forminsking av grove porer, jevnere overflate og reduksjon av fine linjer gjør at huden fremstår som frisk og sunn. Huden føles også glattere, mykere og fastere. Fordelen med Co2 laserbehandling av huden er kort tilhelings tid, samt at det er en av de mest effektive hudfornyende behandlinger man kan benytte seg av. Behandlingen utføres kun av sertifiserte og spesialtrente leger hos Klinikk Vital.

Hva skal du gjøre før behandlingen?

Streng solbeskyttelse (minst solfaktor 30) er nødvendig før behandling. Alle som skal behandle solskadet hud med rynker og pigmentflekker bør unngå sol i minst 4 uker før behandling. Huden må heller ikke utsettes for kjemisk peeling 3 måneder før behandling. Fruktsyrepeel må ikke anvendes siste uken før fraksjonell laserbehandling. Det valgte behandlingsområdet skal renses og bedøves 45 minutter til en time før behandlingen. Bedøvelseskremen får du tildelt av legen på klinikken.

Hva kan du forvente?

Vi anbefaler optimalt 3 behandlinger, men det skal være en tydelig effekt allerede etter første behandling. Forandringene på hudoverflaten blir tydelig så snart rødheten avtar, mens det kan ta flere måneder før den oppstrammende effekten blir maksimalt synlig.
Det anbefales ikke Co2 fraksjonert laser dersom:

  • - Har du diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen sykdom bør du få rådgivning av lege før behandling.

  • - Tar du medisiner som gir økt sensitivitet for lys, (eks. antibiotika) anbefaler vi at du ikke gjennomgår behandling.

  • - Ingen behandling på mørke leverflekker eller tatovert hud.

  • - Gravide.

Hva skal du gjøre etter behandling?

Pasientene reagerer forskjellig på behandlingen. De fleste må regne med rødhet, hevelse, litt kløe og flassing i 5-7 dager. Blemmer kan også forekomme, men de går raskt tilbake. I denne perioden må man smøre seg med fet salve flere ganger daglig for at huden skal gro raskest mulig. I tillegg bør huden vaskes med lunket vann uten såpe 2 ganger daglig. I de neste 2-4 månedene er det viktig med solbeskyttelse (faktor 30-50) samt riklig bruk av riktige kremer og pleiende produkter utvalgt i samråd med legen for optimal beskyttelse.

bottom of page